Trykkbølgebehandling

Gressvikklinikken tilbyr nå trykkbølgebehandling!

Trykkbølgebehandling er en effektiv, trygg og godt dokumentert behandling for senelidelser. De mest vanlige plagene som behandles med trykkbølge er:

  • Plantar fascitt (betennelse under foten)
  • Akillessenebetennelse
  • Tennis- og golfalbue
  • Senebetennelser i skulder
  • Senebetennelse i kne

Behandlingen brukes hovedsakelig på lengerevarende eller kroniske senelidelser, og kan også brukes til andre plager enn nevnt her.

Behandlingen kan være smertefull, men tilpasses den enkelte pasient og symptomer.

Enkelt forklart hjelper trykkbølgebehandlingen kroppen med å lege seg selv. Energi/trykkbølger som forplantes inn til det betente eller skadede vevet, stimulerer kroppens egen helningsprosess. Det er en av grunnene til at det bør gå opp til en uke mellom hver behandling, for det er i denne mellomperioden at reparasjonsprosessen skjer. Det vanlige er 4-6 behandlinger.

Det finnes to typer trykkbølge, en fokusert type (FSW= focused shock waves), og en radierende type (RSW= radial shock waves). Den radierende er den mest alminnelige typen innenfor muskelskjelett-behandling, og det er den vi har på Gressvikklinikken.

Har du spørsmål om dette, kontakt gjerne kiropraktor Vibeke Larsen, det er hun som utfører trykkbølgebehandlingen på klinikken.